tisdag 4 september 2012

Min första triathlonsäsong.

Det känns lite vemodigt att triathlonsäsongen är slut.
Nu är det över ett halvår innan det är dags för klubbens träningstävling i Fjärås nästa år och fram tills dess kommer det bli en massa träning.

Så här såg jag ut vid träningstävlingen i år och jag blev näst sist.
Jag simmade hyfsat dåligt, jag cyklade hemskt dåligt och jag sprang hyfsat.
På cyklingen hade jag ett rullsnitt på 28km/h vilket jag knappt är nere i när jag cyklar till affären nu för tiden.

Efter Fjärås var det dags för min första "riktiga" tävling. 1/10 Ironman i Borås.
Nu var jag riktigt laddad och hyfsat bra förberedd.
Jag hade fortfarande inget tempostyre på cykeln, men jag lyckades snitta över 30km/h den här gången.
Simningen i kanalen var svinkall och löpningen var väldigt kuperad, men det blev en väldigt lyckad tävling för mig och jag planerar att göra om den nästa år.


Efter Borås var det dags för min första Halv Ironman uppe i Vansbro.
Här kände jag mig inte speciellt väl förberedd och distansen skrämde mig då jag inte haft några bra brickpass alls innan loppet.
Dock blev det en väldigt bra upplevelse och jag lyckades över förväntan.
Jag simmade lite dåligt, jag hade över 30km/h på cykeln vilket jag är nöjd med och jag sprang halvmaran på 2:07 vilket var 1min långsammare än min tid på Göteborgsvarvet.Tjörn.
Jag var otroligt laddad inför lördagens tävling och kroppen kändes i perfekt form. Både viktminskning och träning hade fungerat riktigt bra och jag trodde definitivt på ett nytt pers.
Tyvärr blev det inget nytt pers, men någonstans är jag ändå nöjd. Jag gjorde verkligen allt jag kunde och tog ut mig till max, men tyvärr räckte det inte till ett pers.
Nu blir det en veckas vila i Danmark med familjen. Jag kommer antagligen slöjogga en del bara för att det är så skönt och antagligen kommer det slinka ner en och annan öl, men det är jag definitivt värd.

Resten av säsongen kommer jag lägga mer fokus på löpningen då jag har några lopp planerade.

Jag kommer springa Tjurruset med grymma TPF, antagligen kommer jag springa göteborgs halvmarathon (eller marathon), Finalloppet och i November åker jag, Annika och Rickard åka ner till Valencia och springa en blixtsnabb höstmara vilket ska bli underbart skönt.


2 kommentarer:

  1. Mycket välförtjänt med lite Danmarksvila efter denna fina säsong. Jag är nog mest imponerad av insatsen på Vansbro HIM ställt mot din förberedelsebakgrund samt smart loppdisposition. Läropengen från Tjörn gissar jag blir att dra ner på cykelhastigheten i tid om så krävs?

    SvaraRadera
  2. Tack.Jag har försökt analysera problemen med cyklingen och misstänker att jag kanske körde med för låg kadens och att jag kört för lite med min nya inställning på styret.
    Så kan det gå. En erfarenhet rikare i alla fall och bra pannbensträning.

    SvaraRadera