torsdag 20 september 2012

Att överskatta sin förmåga.

Idag tänkte jag ta en lugn återhämtningsjogg.
Benen var blytunga och jag var egentligen inte alls sugen, men det känns som att man återhämtar snabbare med en jogg än genom soffhäng så jag gav mig ut.

Jag sprang upp till Redbergsplatsen och ner på Danska vägen efter att väntat en evighet på grön gubbe vid korsningen. Upp till kyrkogården flöt det på bra trots att det är uppför och hela vägen ner till Ica Focus flöt det på riktigt bra. Kroppen började bli varm och benen började bli lite mjukare.
Vid Focus svängde jag av vid kanalen och sprang längst med vattnet ner till Ullevi. Pulsen började gå upp och det började bli lite ansträngt. Det började kännas fruktansvärt långsamt och jag började få negativa känslor.
Ibland när jag springer så tänker jag ut vad jag ska skriva i bloggen efter dagens pass och de tankar jag formulerade innehöll ord som "katastrof" och "skitjogg" etc.
Känslan i steget var inte så bra, men jag malde på hem i alla fall. Jag valde att springa cykelvägen hem och avsluta med den långa sega backen vid hotellet.
Jag kom hem efter 6,25km löpning måttligt ansträngd efter knappt 35min.

När jag analyserade passet med lite mer eftertanke så slog det mig att jag snittade 5:34min/km på min återhämtningsjogg med blytunga ben och för ett halvår sedan så hade jag verkligen behövt pressa mig för att klara den tiden på samma distans.
Det är lätt att glömma när man utvecklas snabbt och därför är det bra att använda sig av en träningsdagbok. Själv har jag antecknat all min träning på Funbeat i 4 år nu och det är både kul och viktigt att gå tillbaka ibland och se hur man utvecklats.
Om det inte varit för träningsdagboken så hade jag kanske haft kvar den negativa känslan efter dagens pass istället för att känna mig glad som jag gör nu.

Glöm inte att se tillbaka ibland på er utveckling. Var stolta och nöjda över era framsteg. 

2 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Håller med, man måste ge sig själv det beröm man förtjänar. Det är så lätt att tänka på att andra är snabbare, starkare, snyggare. Men, när man ser på det jobb man själv lägger ned måste man tillåta sig själv att bli lite impad! Lycka till med träningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma Karin.
   Visst kan man sträva efter att försöka vara bättre än andra, men viktigast är att man ser sin egen utveckling.

   Radera